online poker
Nis-18-2015

Genel Muhasebe Final Soruları

Posted by admin under Genel


Genel Muhasebe Final Soruları,kursları,kitapları,sınav soruları,çıkmış sorular ve cevaplar,muhasebe ve smmm sınavlarıyla ilgili tüm konuları bulabileceğiniz profesyonel bir çalışmadır.Kursa gitmeye gerek kalmadan, tüm derslerin yer aldığı,mevzuat güncellemeleri yapılmış,yeni sisteme uygun eğitim ve program setleri hakkında 0216 671 98 99 nolu müşteri hizmet numarasından bilgi alabilirsiniz. Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve sipariş için sitemizdeki reklam bannerlarını tıklayabilir, ilgili siteden ürün hakkında da bilgi alabilirsiniz.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFONU : 0216- 671 98 99

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Nis-11-2015

Genel Muhasebe Final Soruları

Posted by admin under Genel


Genel Muhasebe Final Soruları,kursları,kitapları,sınav soruları,çıkmış sorular ve cevaplar,muhasebe ve smmm sınavlarıyla ilgili tüm konuları bulabileceğiniz profesyonel bir çalışmadır.Kursa gitmeye gerek kalmadan, tüm derslerin yer aldığı,mevzuat güncellemeleri yapılmış,yeni sisteme uygun eğitim ve program setleri hakkında 0216 671 98 99 nolu müşteri hizmet numarasından bilgi alabilirsiniz. Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve sipariş için sitemizdeki reklam bannerlarını tıklayabilir, ilgili siteden ürün hakkında da bilgi alabilirsiniz.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFONU : 0216- 671 98 99

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Nis-9-2015

Genel Muhasebe Final Soruları

Posted by admin under Genel


Genel Muhasebe Final Soruları,kursları,kitapları,sınav soruları,çıkmış sorular ve cevaplar,muhasebe ve smmm sınavlarıyla ilgili tüm konuları bulabileceğiniz profesyonel bir çalışmadır.Kursa gitmeye gerek kalmadan, tüm derslerin yer aldığı,mevzuat güncellemeleri yapılmış,yeni sisteme uygun eğitim ve program setleri hakkında 0216 671 98 99 nolu müşteri hizmet numarasından bilgi alabilirsiniz. Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve sipariş için sitemizdeki reklam bannerlarını tıklayabilir, ilgili siteden ürün hakkında da bilgi alabilirsiniz.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFONU : 0216- 671 98 99

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Nis-2-2015

Genel Muhasebe Final Soruları

Posted by admin under Genel


Genel Muhasebe Final Soruları,kursları,kitapları,sınav soruları,çıkmış sorular ve cevaplar,muhasebe ve smmm sınavlarıyla ilgili tüm konuları bulabileceğiniz profesyonel bir çalışmadır.Kursa gitmeye gerek kalmadan, tüm derslerin yer aldığı,mevzuat güncellemeleri yapılmış,yeni sisteme uygun eğitim ve program setleri hakkında 0216 671 98 99 nolu müşteri hizmet numarasından bilgi alabilirsiniz. Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve sipariş için sitemizdeki reklam bannerlarını tıklayabilir, ilgili siteden ürün hakkında da bilgi alabilirsiniz.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFONU : 0216- 671 98 99

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Mar-14-2015

Genel Muhasebe Final Soruları

Posted by admin under Genel


Genel Muhasebe Final Soruları,kursları,kitapları,sınav soruları,çıkmış sorular ve cevaplar,muhasebe ve smmm sınavlarıyla ilgili tüm konuları bulabileceğiniz profesyonel bir çalışmadır.Kursa gitmeye gerek kalmadan, tüm derslerin yer aldığı,mevzuat güncellemeleri yapılmış,yeni sisteme uygun eğitim ve program setleri hakkında 0216 671 98 99 nolu müşteri hizmet numarasından bilgi alabilirsiniz. Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve sipariş için sitemizdeki reklam bannerlarını tıklayabilir, ilgili siteden ürün hakkında da bilgi alabilirsiniz.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFONU : 0216- 671 98 99

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Şub-20-2015

Genel Muhasebe Final Soruları

Posted by admin under Genel


Genel Muhasebe Final Soruları,kursları,kitapları,sınav soruları,çıkmış sorular ve cevaplar,muhasebe ve smmm sınavlarıyla ilgili tüm konuları bulabileceğiniz profesyonel bir çalışmadır.Kursa gitmeye gerek kalmadan, tüm derslerin yer aldığı,mevzuat güncellemeleri yapılmış,yeni sisteme uygun eğitim ve program setleri hakkında 0216 671 98 99 nolu müşteri hizmet numarasından bilgi alabilirsiniz. Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve sipariş için sitemizdeki reklam bannerlarını tıklayabilir, ilgili siteden ürün hakkında da bilgi alabilirsiniz.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFONU : 0216- 671 98 99

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Oca-16-2015

Genel Muhasebe Final Soruları

Posted by admin under Genel


Genel Muhasebe Final Soruları,kursları,kitapları,sınav soruları,çıkmış sorular ve cevaplar,muhasebe ve smmm sınavlarıyla ilgili tüm konuları bulabileceğiniz profesyonel bir çalışmadır.Kursa gitmeye gerek kalmadan, tüm derslerin yer aldığı,mevzuat güncellemeleri yapılmış,yeni sisteme uygun eğitim ve program setleri hakkında 0216 671 98 99 nolu müşteri hizmet numarasından bilgi alabilirsiniz. Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve sipariş için sitemizdeki reklam bannerlarını tıklayabilir, ilgili siteden ürün hakkında da bilgi alabilirsiniz.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFONU : 0216- 671 98 99

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Kas-27-2014

Genel Muhasebe Final Soruları

Posted by admin under Genel


Genel Muhasebe Final Soruları,kursları,kitapları,sınav soruları,çıkmış sorular ve cevaplar,muhasebe ve smmm sınavlarıyla ilgili tüm konuları bulabileceğiniz profesyonel bir çalışmadır.Kursa gitmeye gerek kalmadan, tüm derslerin yer aldığı,mevzuat güncellemeleri yapılmış,yeni sisteme uygun eğitim ve program setleri hakkında 0216 671 98 99 nolu müşteri hizmet numarasından bilgi alabilirsiniz. Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve sipariş için sitemizdeki reklam bannerlarını tıklayabilir, ilgili siteden ürün hakkında da bilgi alabilirsiniz.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFONU : 0216- 671 98 99

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Nis-16-2013

MUHASEBE FİNAL SORULARI

Posted by zeynep under Genel

Muhasebe final soruları ile ilgili aşağıda bazı örneklere yer verilmiştir. Bu soruları gözden geçirerek eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.

1-) Kaydedilmiş, sınıflandırılmış ve hesaplama işlemleri yapılmış çok sayıdaki bilgilerden çeşitli mali tabloların ve raporların hazırlanması muhasebenin hangi işlevi ile ifade edilir?

A) Kaydetme

B) Sınıflandırma

C) Özetleme

D) İnsan Kaynakları

E) Analiz ve Yorum

 

 

2-) İşletmenin mali yapısını, faaliyet sonucunu ve bu bilgilere dayalı diğer bazı amaçları karşılayacak bilgileri içeren özetlere ne ad verilir?

A) Bilanço

B) Gelir Tablosu

C) Gider Tablosu

D) Mali Tablolar

E) Kâr Dağıtım Tablosu

 

 

3-) ABC İşletmesinin dönemsonu bilançosuna ait bilgiler aşağıdaki gibidir:

 

Bu bilgilere göre ABC İşletmesinin sermayesi kaç TL’dir?

A) 58000

B) 62000

C) 52000

D) 72000

E) 48000

 

 

4-) Bir hesabın borç ve alacak toplamları birbirine eşit olduğunda bu hesap ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

A) Hesap kapalıdır.

B) Hesap borç kalanı vermiştir.

C) Hesap alacak kalanı vermiştir.

D) Gider hesabıdır.

E) Gelir hesabıdır.

 

 

5-) Kasaya para girişlerinin gösterilmesinde kullanılan fişe ne ad verilir?

A) Kasa fişi

B) Mahsup fişi

C) Tediye fişi

D) Tahsil fişi

E) Bilanço fişi

 

 

6-) Muhasebe döneminin sonunda muhasebe içi envanter işlemlerinden sonra düzenlenecek mizan hangisidir?

A) Geçici Mizan

B) Kesin Mizan

C) Genel Geçici Mizan

D) Ara Mizan

E) Aylık Mizan

 

 

7-) “İşlemlerin muhasebeye yansıtılmasında ve onlara ilişkin değerlendirmelerin yapılmasında biçimlerinden çok özleri esastır” kuralı aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?

A) Özün Önceliği

B) İşletmenin Sürekliliği

C) Verilerin Güvenilir Olması

D) Kişilik

E) İhtiyatlılık

 

 

8-)

Yukarıdaki yevmiye kaydı hangi işleme aittir?

A) Kredili mal alışı

B) Kredili mal satışı

C) Senet düzenleyerek mal alışı

D) Peşin mal satışı

E) Peşin mal alışı

 

 

9-) Mal ile ilgili işlemlerinde Aralıklı Envanter Yöntemini kullanan işletmenin; Ticari Mal hesabının kalanı 47.000 TL, dönemsonu mal mevcudu 20.000 TL, Yurtiçi Satışlar Hesabının kalanı 35.000 TL’dir.

Bu bilgilere göre satılan malların maliyeti kaç TL’dir

A) 12.000

B) 27.000

C) 55.000

D) 12.000

E) 15.000

 

 

10-) İşletme elinde bulundurduğu hisse senetlerini alış değerinin üzerinde bir fiyatla satarsa, aradaki fark hangi hesaba kaydedilir?

A) Menkul Kıymet Satış Kârı

B) Menkul Kıymet Satış Zararı

C) Hisse Senetleri

D) İştirakler

 

Muhasebe final soruları cevapları:

 

1-)C

 

2-)D

 

3-)C

 

4-)A

 

5-)D

 

6-)B

 

7-)A

 

8-)C

 

9-)B

 

10-)A

Muhasebe final soruları ile ilgili daha fazla örnek soruya ulaşmak istiyorsanız sayfa üzerinde yer alan reklam bannerlarına tıklayabilirsiniz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Nis-15-2013

MUHASEBE FİNAL SORULARI

Posted by zeynep under Genel

Muhasebe final soruları ile ilgili aşağıda bazı örneklere yer verilmiştir. Bu soruları gözden geçirerek eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.

1-) Kaydedilmiş, sınıflandırılmış ve hesaplama işlemleri yapılmış çok sayıdaki bilgilerden çeşitli mali tabloların ve raporların hazırlanması muhasebenin hangi işlevi ile ifade edilir?

A) Kaydetme

B) Sınıflandırma

C) Özetleme

D) İnsan Kaynakları

E) Analiz ve Yorum

 

 

2-) İşletmenin mali yapısını, faaliyet sonucunu ve bu bilgilere dayalı diğer bazı amaçları karşılayacak bilgileri içeren özetlere ne ad verilir?

A) Bilanço

B) Gelir Tablosu

C) Gider Tablosu

D) Mali Tablolar

E) Kâr Dağıtım Tablosu

 

 

3-) ABC İşletmesinin dönemsonu bilançosuna ait bilgiler aşağıdaki gibidir:

 

Bu bilgilere göre ABC İşletmesinin sermayesi kaç TL’dir?

A) 58000

B) 62000

C) 52000

D) 72000

E) 48000

 

 

4-) Bir hesabın borç ve alacak toplamları birbirine eşit olduğunda bu hesap ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

A) Hesap kapalıdır.

B) Hesap borç kalanı vermiştir.

C) Hesap alacak kalanı vermiştir.

D) Gider hesabıdır.

E) Gelir hesabıdır.

 

 

5-) Kasaya para girişlerinin gösterilmesinde kullanılan fişe ne ad verilir?

A) Kasa fişi

B) Mahsup fişi

C) Tediye fişi

D) Tahsil fişi

E) Bilanço fişi

 

 

6-) Muhasebe döneminin sonunda muhasebe içi envanter işlemlerinden sonra düzenlenecek mizan hangisidir?

A) Geçici Mizan

B) Kesin Mizan

C) Genel Geçici Mizan

D) Ara Mizan

E) Aylık Mizan

 

 

7-) “İşlemlerin muhasebeye yansıtılmasında ve onlara ilişkin değerlendirmelerin yapılmasında biçimlerinden çok özleri esastır” kuralı aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?

A) Özün Önceliği

B) İşletmenin Sürekliliği

C) Verilerin Güvenilir Olması

D) Kişilik

E) İhtiyatlılık

 

 

8-)

Yukarıdaki yevmiye kaydı hangi işleme aittir?

A) Kredili mal alışı

B) Kredili mal satışı

C) Senet düzenleyerek mal alışı

D) Peşin mal satışı

E) Peşin mal alışı

 

 

9-) Mal ile ilgili işlemlerinde Aralıklı Envanter Yöntemini kullanan işletmenin; Ticari Mal hesabının kalanı 47.000 TL, dönemsonu mal mevcudu 20.000 TL, Yurtiçi Satışlar Hesabının kalanı 35.000 TL’dir.

Bu bilgilere göre satılan malların maliyeti kaç TL’dir

A) 12.000

B) 27.000

C) 55.000

D) 12.000

E) 15.000

 

 

10-) İşletme elinde bulundurduğu hisse senetlerini alış değerinin üzerinde bir fiyatla satarsa, aradaki fark hangi hesaba kaydedilir?

A) Menkul Kıymet Satış Kârı

B) Menkul Kıymet Satış Zararı

C) Hisse Senetleri

D) İştirakler

 

Muhasebe final soruları cevapları:

 

1-)C

 

2-)D

 

3-)C

 

4-)A

 

5-)D

 

6-)B

 

7-)A

 

8-)C

 

9-)B

 

10-)A

Muhasebe final soruları ile ilgili daha detaylı bilgi için sayfa üzerindeki reklam bannerlarına tıklayabilirsiniz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)