online poker
Ara-3-2014

Genel Muhasebe Çıkmış Sorular

Posted by admin under Genel


Genel Muhasebe Çıkmış Sorular,muhasebe kursları,muhasebe kitapları,sınav soruları,çıkmış sorular ve cevaplar,muhasebe ve smmm sınavlarıyla ilgili tüm konuları bulabileceğiniz profesyonel bir çalışma setidir.Kursa gitmeye gerek kalmadan, tüm muhasebe eğitimleri ve bilgisayarlı muhasebe paket program derslerin yer aldığı,mevzuat güncellemeleri yapılmış,yeni sisteme uygun eğitim ve program setleri hakkında 0216 671 98 99 nolu müşteri hizmet numarasından bilgi alabilirsiniz. Hem genel muhasebe eğitimleri, hem bilgisayarlı muhasebe paket programları eğitimleri. Üstelik mali müşavirler tarafından anlatımlı.Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve sipariş için sitemizdeki reklam bannerlarını tıklayabilir, ilgili siteden ürün hakkında da bilgi alabilirsiniz.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFONU : 0216- 671 98 99

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Kas-29-2014

Genel Muhasebe Cıkmıs Sorular

Posted by admin under Genel


Genel Muhasebe Cıkmıs Sorular,kursları,kitapları,sınav soruları,çıkmış sorular ve cevaplar,muhasebe ve smmm sınavlarıyla ilgili tüm konuları bulabileceğiniz profesyonel bir çalışmadır.Kursa gitmeye gerek kalmadan, tüm derslerin yer aldığı,mevzuat güncellemeleri yapılmış,yeni sisteme uygun eğitim ve program setleri hakkında 0216 671 98 99 nolu müşteri hizmet numarasından bilgi alabilirsiniz. Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve sipariş için sitemizdeki reklam bannerlarını tıklayabilir, ilgili siteden ürün hakkında da bilgi alabilirsiniz.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFONU : 0216- 671 98 99

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Kas-23-2014

Genel Muhasebe Cıkmıs Sorular

Posted by admin under Genel


Genel Muhasebe Cıkmıs Sorular,kursları,kitapları,sınav soruları,çıkmış sorular ve cevaplar,muhasebe ve smmm sınavlarıyla ilgili tüm konuları bulabileceğiniz profesyonel bir çalışmadır.Kursa gitmeye gerek kalmadan, tüm derslerin yer aldığı,mevzuat güncellemeleri yapılmış,yeni sisteme uygun eğitim ve program setleri hakkında 0216 671 98 99 nolu müşteri hizmet numarasından bilgi alabilirsiniz. Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve sipariş için sitemizdeki reklam bannerlarını tıklayabilir, ilgili siteden ürün hakkında da bilgi alabilirsiniz.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ TELEFONU : 0216- 671 98 99

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Oca-13-2013

GENEL MUHASEBE ÇIKMIŞ SORULAR

Posted by caner under Genel

Genel muhasebe çıkmış sorular öğrencilerin veya öğretmenlerin gireceği ve kendini geliştirmek isteyen kişiler için kaynak amaçlı hazırlanan sorulardır. Bu sorular ile kendinizi geliştirebilir ve güncel bilgiler elde edebilirsiniz. Genel muhasebe kavramları ile ilgili muhasebesel işlemler hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Genel muhasebe çıkmış sorular ve cevapları ile hazırlanabilir, bilgi ve becerilerinizi ölçebilirsiniz. Sınavlara hazırlanan öğrenciler için sürekli pratik yapmak sorular çözmek daha faydalı olacaktır. Bununla ilgili kurslarda eğitimler verilmekte, iş arayanlar içinde kendilerini geliştirme fırsatları yaratılmaktadır. Muhasebesel işlemlerin anlatıldığı kurslar yük sek fiyatlarla verilmektedir. Kursların bulunduğu semtlere göre fiyat artışları daha yüksektir. Bunların yerine yüksek miktarlarda kurslara para harcamadan daha az maliyetli eğitim setleri ile sesli ve görüntülü olarak eğitim alabilirsiniz. Konusunda uzman mali müşavirler ile hazırlanan genel muhasebe çıkmış sorular eğitim setlerimize sitemizde bulunan reklam bannerlarına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Oca-21-2011

Genel muhasebe ders notları

Posted by caner under Genel

Kanuni defter tutmak zorunda olanlar, ticari islemlere ait kayıtlarının tutulmasında
durumlarına uygun olan asagıdaki iki kayıt yönteminden birisini seçerler. Bunlar;

-Tek taraflı (basit) kayıt yöntemi

-Çift taraflı(muzaaf) kayıt yöntemi

İşletmeler tek taraflı kayıt sisteminde gider veya gelir ile ilgilenirler. Gider veya Gelirin hangi ödeme ve borçlanma araçlarıyla yapıldığını dikkate almazlar. Genellikle küçük işletme sahipleri gelir veya giderlerini anlık olarak görmek isterler. Bu yöntemde buna imkan sağlamaktadır.

Tek taraflı kayıt sistemine İşletme defteri ve Serbest Meslek Kazanç defteri örnek olarak gösterilebilir.

Tek Taraflı Kayıt Sistemi İşletme Defteri:
İşletme defteri gelir ve giderlerin tek taraflı olarak kaydedildiği defterdir. Önceleri işletme defteri elde tutulurdu. Fakat günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bilgisayarlı muhasebe paket programları geliştirilmiş, artık muhasebe elde tutulmamaktadır. İşletme defteri modülü sayesinde yapılan bir işlem sonuçları yazıcıdan alınmakta ve analiz yapılabilmektedir.

Çift Taraflı Kayıt Sistemi:

Çift taraflı kayıt yöntemi, tek taraflı kayıt yönteminden farklı olarak bir işlem en az iki hesapta izlenir. Çift taraflı kayıt sistemini 1.sınıf tacirler kullanır.

Çift taraflı kayıt sisteminde bir kuralımız vardır. Çift taraflı kayıt sisteminde mevcutlarda bir artış olduğu zaman hesaba borç, azalış olduğu zaman hesaba alacak kaydedilir.Örneğin işletmenin kasasındaki para bankaya yatırılmış ise kasada bir azalma olduğu için hesaba alacak, bankadaki mevduatımızda bir artış olduğu için hesaba borç kaydedilir. Yani bankaya para yatırılması çift taraflı bir işlem yaratmıştır. Bir taraftan bu işlem kasayı ilgilendermekte, bir taraftan da bankadaki hesabımızı ilgilendirmektedir.
Çift taraflı kayıt sisteminde işlemler önce tarih ve sıra numarasına göre YEVMİYE DEFTERİ ne kaydedilir. Buradan da sınıflandırma yapılarak DEFTER-İ KEBİR(BÜYÜK DEFTER) e kayıt yapılır. Ardından MİZAN düzenlenerek yapılan işlemlerin doğruluğu kontrol edilir.

Bilgisayarlı muhasebe uygularında işlemler yevmiye defterine kaydedilmez. İlk önce işlemler muhasebe fişlerine kaydedilir. Bu fişler
A-Tahsil Fişi      B-Tediye Fişi       C-Mahsup Fişi        D-Açılış Fişi dir.

ÇİFT TARAFLI KAYIT SİSTEMİNİN AŞAMALARI

İşletme Hesabı Defteri

İşletme defterinin sol kısmında GİDERLER yer alır. Giderler kısmında dönem başı mal mevcudu ile satın alınan mallar ile ödenen ücret ve diğer giderler(işçi ücreti,elektrk,su,doğal gaz…vs) yer alır.

****Gider kısmına borç ve alacaklar kaydedilmez. Ayrıca satın alınan duran varlık bedelleri gider olarak kaydedilmez sadece alınan duran varlıkların KDV si gider olarak yazılabilir.

 

Aşağıda işletme defterinin gider kısmı gösterilmektedir.

GİDER                           İŞLETME HESABI DEFTERİ

Sıra No Kayıt
Tarihi
Alınan Fatura veya Vesikanın Tarihi ve Numarası AÇIKLAMA(İzahat) Ödenen Ücret ve Diğer Giderler Alınan Emtia(Mal) Bedeli İndirilecek Katma Değer Vergisi TOPLAM
Dönem başı stok
TOPLAM(YEKÜN)

İşletme defterinin GELİR kısmında ise satılan mal veya hizmet bedelleri ile bunlara ilişkin hesaplanan KDVler, alınan ücret ve diğer giderler ve dönem sonu stok kaydedilir.

GELİR                      İŞLETME HESABI DEFTERİ

Sıra No Kayıt
Tarihi
Verilen Fatura veya Vesikanın Tarihi ve Numarası AÇIKLAMA(İzahat) Alınan Ücret ve Diğer Giderler Satılan Emtia(Mal) Bedeli Hesaplanan Katma Değer Vergisi TOPLAM
Dönem sonu stok
TOPLAM(YEKÜN)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Mar-8-2010

Muhasebe Denetimi Testi – 1

Posted by admin under Genel

1- Aşağıdakilerden hangisi denetimden önce veya denetimin başında, amaçlara ulaşmada yapılan faaliyetleri kapsar?

A.Teftiş
B.Revizyon
C.Kontrol
D.Risk
E.Önemlilik

2-Aşağıdakilerden hangisi teftişi denetimden ayıran özelliklerden biri değildir?

A.İşletme personeli tarafından yürütülmesi
B.Bağımlı çalışanlarca yapılabilmesi
C.Finansal olmayan olayları kapsaması
D.Geniş kapsamlı olması
E.Uygulanması gereken normların belirlenmiş olması

3-Daha çok finansal olayların incelenmesinde, eleştirel bir bakışla gözden geçirmeye ne ad verilir?

A.Denetim
B.Kontrol
C.Revizyon
D.Teftiş
E.İç kontrol

4-Genel geçici mizan çıkarıldıktan sonra vergi yasaları ve muhasebe sisteminin uygunluğunun bir kez daha incelenmesine ne ad verilir?

A.Denetim
B.Kontrol
C.Revizyon
D.Teftiş
E.İç kontrol

5-Vergi inceleme elemanlarının imalatçı işletmelerde yaptıkları randıman incelemeleri hangi denetim kapsamındadır?

A.Uygunluk denetimi
B.Faaliyet denetimi
C.Finansal tablo denetimi
D.İç denetim
E.Sürekli denetim

6-Aşağıdakilerden hangisi usül denetimi olarak adlandırılabilir?

A.Uygunluk denetimi
B.Faaliyet denetimi
C.Finansal tablo denetimi
D.İç denetim
E.Sürekli denetim

7-Bankalarda denetim sözleşmesi yapma yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir?

A.Genel Kurul
B.Yönetim Kurulu
C.Denetim Kurulu
D.Teftiş Grubu
E.BDDK

8-Sermaye Piyasası Kanunu’na tabi şirketlerde denetim sözleşmesi yapma yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir?

A.Genel Kurul
B.Yönetim Kurulu
C.Denetim Kurulu
D.İç Denetçiler
E.Sermaye Piyasası Kurulu

9-Aşağıdaki denetim türlerinden hangisinde denetçi doğrudan bir güvence yerine dolaylı bir güvence vermektedir?

A.Özel Denetim
B.Sürekli Denetim
C.Sınırlı Denetim
D.Uygunluk Denetimi
E.Faaliyet Denetimi

10-Aşağıdakilerden hangisi özel denetim kapsamında değildir?

A.Tasfiye
B.Bölünme
C.Kar Dağıtımı
D.Birleşme
E.Halka Arz

11-Denetim sözleşmesi imzalandıktan sonra denetçi aşağıdakilerden hangisini yapar?

A. Denetim takvimi hazırlar
B. Denetim planlaması yapar
C.Müşteriden teyit mektubu alır
D.Sözleşmenin bir örneğini 6 gün içinde SPK’ya gönderir
E.İşgücü planlaması yapar

12-Yıl sonuna doğru başlayan ve mali yıl sona erdikten sonra da uygulanan testlere ne ad verilir?

A.İşlem Testleri
B.Maddi Doğruluk testleri
C.Sistem Testleri
D.Uygunluk Testleri
E.Performans Testleri

13-Bağımsız denetim alanında ilk resmi düzenleme hangi tarihte yapılmıştır?

A.1986
B.1987
C.1988
D.1989
E.1990

14-Aşağıdakilerden hangisi bağımsız denetçi olarak kabul edilebilir?

A.Yalnızca YMM’ler
B.SMMM ve YMM’ler
C.SM ve SMMM’ler
D.Denetim firmasına bağlı çalışanlar
E.Yalnızca SMMM’ler

15-Aşağıdakilerden hangisi sınırlı denetime tabi kuruluşlardan biri değildir?

A.Tüm Anonim Şirketler
B.Emeklilik Yatırım Fonları
C.Aracı Kurumlar
D.Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları
E.Menkul Yatırım Fonları

16- Bankaları denetleyecek denetim firmaları kuruluş sırasında aşağıdakilerden hangisinden izin alır?

A.SPK
B.BDDK
C.Hazine Müsteşarlığı
D.Maliye Bakanlığı
E.Banka Yeminli Murakkıpları

17- Denetçinin yanlışlıkla olumlu görüş vermesi aşağıdaki risklerden hangisi kapsamındadır?
A.Denetim riski B.Yapısal risk C.Kontrol riski D.Bulgu riski E.İşletme riski

18-Aşağıdakilerden hangisi denetim risk modelinde bir işletmedeki hatalı işlem toplamını verir?

A.Yapısal risk x Kontrol riski
B.Kontrol riski x Bulgu riski
C.Denetim riski x Yapısal risk
D.Kontrol riski x Deteksiyon riski
E.Bulgu riski x Denetim riski

19-Finansal tablo denetiminde, finansal bilgilerin karşılaştırıldığı önceden saptanmış ölçüt nedir?
A.Genel kabul görmüş denetim standartları
B.Genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri
C.Yasalar, yönetmelikler
D. Dost yönetimin belirlediği kurallar
E.Performans kriterleri

20-İşletmede çıkan bir yangın nedeniyle muhasebe kayıtlarının büyük bölümünün yandığını gören denetçi hangi görüşü verir?

A.Olumlu B.Şartlı C.Olumsuz D.Görüş bildirmekten kaçınma E.Kusurlu

21-Denetim raporu kime hitaben yazılmalıdır?

A.Yönetim B.Ortaklar C.Disiplin kurulu D.Denetim kurulu E.SPK

Yanıtlar:
( 1-C 2-D 3- C 4-C 5-B 6-A 7-B 8-A 9-C 10-C 11-D 12-B 13-B 14-B 15-A 16-B 17-A 18-A 19-B 20-D 21-B)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)